esmaspäev, 22. märts 2010

Zardoz
1974; lavastaja ja stsenarist John Boorman; osades Sean Connery, Charlotte Rampling, Niall Buggy, Sara Kestelman, John Alderton, Sally Ann Newton
6/10

Nonii, fantaasiat jätkub siin ikka rohkem kui piisavalt, probleem on ainult selles, et üsna raske on otsustada, kuidas kogu vaatemängu suhtuda. Trikoos ringi lippav Sean Connery mutant Zedina mõjub paratamatult koomilisena. Thissh plashe is built on lieesshhh! Aga kahtlemata on film huvitav. Zed on tapjamutant, kes satub surematute valdusalale, kus teda hakatakse uurima, et avastada Elu saladused; tuleb välja, et surematus ei olegi selline paradiis, nagu arvati (olgugi et nende maailma näeb välja nagu üks suur ulmeline hipilaager, kus kõik päev läbi päikse käes pilvitavad). Tundub, et eluviis, milles seks on üleliigne, on lihtsalt igav; et aga see taas vajalikuks osutuks, on tarvis surra - ilma ei ole ka sünd ju võimalik. Suur kivipea Zardoz keeldub aga halastamast; ja siin astubki mängu Zed - suur, karvase rinnaga Mees, kes paneb isegi Apateetikud erutuma, lastel neil oma higist elujõudu ammutada. Kangelane peab päästma kogukonna külvates surma ... Viimane stseen halastusmassimõrvaga on aga taaskord niivõrd naljakas, et seda ei saa lihtsalt tõsiselt võtta. Ilusad hipid jooksevad, kargavad ja hüüavad "Palun tapa mind, TAPA MIND!" Ja maailm on päästetud ja asustatud taaskord vaid killeritest kivipeaorjade poolt. Lahe igal juhul.

- You have been raised up from Brutality, to kill the Brutals who multiply, and are legion. To this end, Zardoz your God gave you the gift of the Gun. The Gun is good!
- The Gun is good!

- Penis is evil! The Penis shoots Seeds, and makes new Life to poison the Earth with a plague of men, as once it was. But the Gun shoots Death and purifies the Earth of the filth of Brutals. Go forth, and kill! Zardoz has spoken.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar