neljapäev, 18. märts 2010

Röövitud

Taken
2008; lavastaja Pierre Morel; stsenaristid Luc Besson ja Robert Mark Kamen; osades Liam Neeson, Maggie Grace, Olivier Rabourdin, Famke Janssen, Gérard Watkins, Xander Berkeley, Katie Cassidy
5/10

Näha Liam Neesonit, 57aastast surmtõsist iirlast, kõigil vastujuhtuvatel isikutel nägusid sisse tagumas ja jäsemeid murdmas oli kuidagi liiga naljakas. Ta mängib Brian Millsi, endist USA julgeolekuagenti, kes hiljuti erruastunult üritab suhteid oma tütrega taassoojendada. Ilmselt vaid seetõttu, et tütrele heameelt valmistada, lubab ta viimase Euroopa-reisile - ehkki Millsi kahtlustest võib selgesti välja lugeda, et kogu Euroopa on üks jube põrgu täis eriti kurje inimesi; ja nii muidugi ka on, sest kohe esimesel päeval noor Kim röövitakse ja müüakse prostituudiks. Nojah, mis seal ikka, Isa kogub oma vanad tööriistad ja -oskused kokku ning on järgmises kaadris on juba Prantsusmaal, kus tal tuleb vastu astuda kogu riigi allmaailmale ja sellega koostööd tegevale politseiametile; isegi vanad ja ustavad sõbrad on pahadega liidus. Ei jäägi muud üle, kui kogu Pariis pea peale keerata ja seejärel rõõmsalt tütart kallistada - mis võiks olla veel parem viis jahtunud suhte taastamiseks kui surmasuust pääsemine?

Hmm ... huvitav kas sellist asja olen kuskil juba varem näinud? Jah, igas kolmandas aktsioonfilmis. Vaatasin lõpuni ainult seetõttu, et filmidaatabeisis oli hinne hämmastav 7,9, mängis Neeson (kes siin küll vaid kordab samuti tavalisi märulikangelase repliike, ei muud) ja kirjutas Luc Besson - st kuni lõpuni ootasin mingit üllatust, kõrvalekallet žanrireeglitest ... mida iganes. Aga tundub, et täpselt reeglite järgi, profesionaalselt ja lihvitult tehtud linalood ongi kõige enam südamelähedased. Ehk ei osatagi enam latti kõrgemale seada. Kahju.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar